אם העבודה הנוכחית שלכם בשיווק דרך האימייל אינה מייצרת את התוצאות שאתם רוצים, או שאתם מנסים ללמוד איך לעשות אימייל מרקטינג כמו מקצוענים, להשיג תוצאות טובות יותר מהשיווק שלכם מתחיל בהבנת השלבים בשיווק דרך האימייל. כתבנו תוכנית לאימייל מרקטינג שמציגה מספר שלבים ויכולה לסייע לצוותי שיווק ולבעלי אתרים וחנויות להשיג אחוזי פתיחה, לחיצה והמרה טובים יותר – ובסופו של דבר, להכניס יותר כסף לעסק. בין אם אתם רק מתחילים או מעדכנים את הידע שלכם בנושא אימייל מרקטינג, הגעתם למדריך שיעשה לכם סדר.
לפני שנכנס לתוך הפרטים, חשוב להבין מהו שיווק דרך האימייל – אימייל מרקטינג הוא חלק חיוני מאסטרטגיית השיווק שלכם לקידום העסק ללקוחות ברשימת התפוצה שלכם ולגולשים נוספים באתר. שיווק דרך האימייל יכול לסייע לכם להשיג מספר יעדים מרכזיים. זה יכול לעזור לכם למשוך לקוחות חדשים, מאחר ואנשים שטרם הכירו את המותג שלכם יתכן ירצו להזין כתובת אימייל בטופס שמציעה להם הנחת היכרות או הטבה כלשהיא. ערוץ השיווק הישיר הזה יכול לשנות את התמונה עבור עסק שלכם, עם אימייל מרקטינג תוכלו לבנות מערכת יחסים דיגיטלית עם לקוחות קיימים וקבועים. זה יכול גם לשמש אתכם להצגת הסיבות לבחירה במותג שלכם, או להגברת המודעות למותג עם דיוור לקהלים נוספים. בנוסף, אימייל מרקטינג מאפשר לבצע את כל אלה בצורה יחסית זולה.
המדריך המפורט של מייליפסט להתחלת עבודה באימייל מרקטינג הוא כלי יעיל לניהול דיוור מוצלחים באתר באו בחנות שלכם. המדריך עוזר לכם להבין את הכלים הטכניים בהם נשתמש כמו פלטפורמת המייל שנבחר, ניהול רשימות תפוצה וניתוח נתונים. גם אם אתם מתחיל מאפס, המדריך מציע הנחיות ברורות לכל צעד מ-Day 1. עם המדריך הזה, אתם יכול לשדרג את היכולות שלכם באימייל מרקטינג, להתקדם מבחינת הביצועים וההכנסות, ולשלוח מיילים מותאמים עבור הלקוחות.
אם אתם רוצים להשיג לקוחות דרך האימייל, השלב הראשון הוא להבין מי הם. ההבנה שלכם בלקוחות היא חשובה מכיוון שהיא מאפשרת לכם ליצור תוכן רלוונטי ולהטמיע במודעות שלכם. מה הם המאפיינים הדמוגרפיים של הלקוחות האידיאליים שלכם? שקלו לחשוב על פרמטרים כמו גיל, מיקום, מגדר, מקצוע ותחומי עניין. ככל שאתם מבינים את הלקוחות שלכם ואת אלו שהכי כדאי להם להתעניין במוצרים שלכם, כך הדיוור שלכם יהיה נכון ומדויק יותר. לדוגמה, אם החנות שלכם מוכרת מזון לתינוקות, תוכלו למקד את קהל היעד באמהות צעירות המתעניינות במוצרים ידידותיים לסביבה ובתזונה לתינוקות. בעסק כזה אתם יכולים גם להסיק שגברים בגיל 18-22 יהיו פחות מעוניינים בתוכן או במוצרים. כדי לדוור לקהל בצורה המיטבית אתם צריכים לבנות רשימה של אנשים שהביעו התעניינות במוצרים או במותג.
הגדרת מטרות היא לא רק המטרה הכללית של העסק שלכם אלא גם למצוא מטרה מאחורי כל אימייל שאתם שולחים ללקוח, דבר שיכול לסייע לכם להישאר מרוכזים בתוכן שאתם רוצים לדוור למשתמשים. המטרות שלכם צריכות להיות מדידות ולסייע לכם להחליט כיצד תעריכו את התוצאות הכוללות שלכם ברמה השבועית, החודשית והשנתית, קביעת המטרות שלכם מתבצעת על ידי חשיבה על צרכי העסק שלכם. דוגמאות למטרות שעשויות להיות לכם באימייל מרקטינג הן:
הדוגמא הקלאסית היא מייל אוטומטי שנשלח לאחר שמשתמש נרשם לניוזלטר שלכם, ברוב הפעמים אתם תרצו ליצור קמפיין דרך האימייל במטרה לברך אותם ואולי להציע הנחה לאחר הרישום.
פלטפורמת אימייל מרקטינג היא כלי חשוב שיעזור לכם להשיג את המטרות שהצבתם. המערכה, אתם תרצו לוודא שהיא יכול להכיל את גודל העסק שלכם ותקבלו את התמיכה שאתם צריכים. כדי לבחורת שתבחרו מאפשרת לכם לסדר את כל התהליך של שליחת האימיילים ולהעריך את היעילות שלהם לאחר השליחה. היא הופכת את התהליך לפשוט מאוד ומאפשרת לכם לעבוד על הכל במקום אחד. בבחירת פלטפורמ בצורה הטובה ביותר אתם צריכים לדעת קודם אילו דברים חשובים עבור העסק שלכם אך חשוב לציין שהמערכות המובילות בשוק מגיעות עם פיצ’רים רבים שמכסים כמעט תחום מהתאמה אישית של מיילים ועד לאוטומציות מסובכות. בנוסף, תוכלו לקרוא ביקורות על פלטפורמות שיווק דרך האימייל פופולריות כדי למצוא אחת שתתאים לעסק כמו שלכם. המערכת שאנחנו ממליצים עליה עבור אימייל מרקטינג היא Klaviyo, בדגש אם יש לכם חנות איקומרס ולא אתר שמציעה שירותים או אתר תדמית.
קמפיין אימייל מרקטינג צריך להכיל מספר קריאות פעולה (CTA) שאתם מטמיעים כדי לגרום ללקוחות ללחוץ יותר ולעבור לדפים באתר או בחנות. קמפיין מוצלח גם צריך לכלול סדרת אימיילים (נקרא גם – פלואו) הנשלחים אוטומטית שנכתבו כדי לדוור ללקוחות בהתאם לביצוע פעולה מסוימת שהם עשו. קביעת סוג הקמפיין שעליו אתם עובדים כעת היא חשובה מאחר ותוכלו להתמקד במה שיגיע בצורה הטובה ביותר אל הקהל שהגדרתם. הסתכלו על המטרות שלכם וגם על הקהל שלכם כשאתם מחליטים על סוג הקמפיין של שאתם רוצים לשלוח. תוודאו שה-CTA שאתם מציגים ללקוח מתאר במדויק את הפעולה שאתם רוצים שגולש יבצע. כמה סוגי קמפיינים ופלואוז פופולריים:
לדוגמא – אם אתם רוצים “לחמם” את הקהל שנרשם לניוזלטר שלכם לפני שאתם מציעים לו לרכוש מוצר אתם יכולים לפרסם סדרת מיילים שתברך אותו על ההרשמה במייל הראשון, שתספר לו על המותג שלכם במייל השני ותציע ולו הנחה לרכישת המוצר הראשון במייל השלישי.
במהלך בניית רשימת המיילים שלכם, אתם בונים גם את קהל היעד שלכם. ולמרות שזה עשוי להיראות כמו המסלול הפשוט יותר ללכת בו, חשוב מאוד שלא לקנות רשימת מיילים מספקים חיצוניים. רשימת אימיילים שנרכשה יכולה להיות לא איכותית ולבזבז לכם את הזמן עם מיילים לא רלוונטים. הדרך הטובה ביותר לבנות רשימות מיילים היא לבנות אותה בהדרגה עם מקורות טראפיק מוכרים וחוקיים (קידום אורגני באתר, קידום ממומן, רשתות חברתיות ועוד). אלה הדרכים המרכזיות להשגת מיילים של לקוחות “חמים”:
תשתדלו לפנות אל הלקוחות ולבקש את כתובות הדוא”ל שלהם בתדירות גבוהה בצורה שמשתלבת יפה באתר ולא מוגזם, כך שזה יהיה קל ללקוחות המעוניינים להשאיר לכם את המייל ואולי גם את הנייד אם תרצו לדוור ב-SMS או בוואצאפ בהמשך. תרצו לוודא שזה יהיה פשוט ככל האפשר ללקוחות באתר האינטרנט שלכם או ברשתות החברתיות להצטרף לרשימת התפוצה שאתם בונים, נסו להציג חלון קופץ המציע הנחה. דרך נוספת יכולה להיות להשתמש ברשתות החברתיות כדי לאסוף כתובות דוא”ל כדי לקדם מוצרים או שירותים. חשוב לוודא שכתובות הדוא”ל שאספתם הן מלקוחות שהסכימו לקבל התראות (מאושרי דיוור). אם הם לא הסכימו, אל תכניסו אותם לרשימה שלכם.
חלקו את הרשימות שלכם באמצעות חלוקה של הלקוחות שלכם לקבוצות שונות. יצירת הסגמנטים האלה תאפשר לכם להתאים אישית את ההודעות שאתם שולחים לפי קהל, וכך להגדיל את הסיכוי של להתעניין מה שיעלה את האחוזים בפתיחה, הקלקה והמרה במיילים שאתם שולחים. בעת חלוקת הרשימות שלכם לסגמנטים, תחשבו על ההבדלים האפשריים בין הלקוחות ואיך ניתן להתאים את המסר שלכם אליהם. הנה כמה סמגנטים שכדאי ליצור, עם דוגמאות לאופן שבו הם משתלבים בחשבון:
כל הסגמנטים האלה צריכים לשרת את מטרת הדיוור שלכם לגולש כדי להשיג יעילות גבוהה יותר. חלוקה של הלקוחות שלכם לסגמנטים הנכונים יכולה לעשות את ההבדל בעשרות אחוזים.
התוכן שתכניסו בתוך המיילים שלכם הוא זה שיגרום או לא יגרום לאנשים להפנים את המסר שלכם, ללחוץ על הכפתורים ולעבור הלאה במשפך. התוכן הוא זה שיסייע לכם להשיג את המטרות שלכם, כמו הגדלת המכירות או סגירת יותר עסקאות. הסיטואציה האופטימלית היא להרכיב את המייל בהתאם לקהל שאליו אתם שולחים – גם בהתאם לנישה וקהל היעד הכללי של המותג וגם בהתאם לסגמנטים שיצרתם בשלב הקודם. הקפידו לדוור ללקוחות שלכם תוכן מעניין ולא רק תוכן מכירתי, אם אתם כותבים בלוג תשלחו מדי פעם תוכן מעניין שיעשיר את הידע של הקוראים (למי שמתעניין ונכנס לקרוא) וגם מקרב אנשים אל המותג שלכם.
בכל פלטפורמה של אימייל מרקטינג שתבחרו ברוב המקרים לא תהיה לכם הגבלת של כמות מיילים לשליחה, מה שמאפשר לכם לפצל את המיילים ולבחון אותם בתדירות גבוהה (מומלץ). לאחר הבדיקות, תביטו בתוצאות כדי לראות איזה תוכן, כותרות, קריאות לפעולה, קהל ועוד אלמנטים עובדים יותר טוב עבורכם. הבדיקות יאפשרו לכם לשפר את הדיוור שלכם עד שתשיגו את התוצאות שאתם מחפשים. אחת מהדרכים הפשוטות ביותר לבדוק את המיילים היא A/B טסטינג. בבדיקת A/B אתם תיצרו 2 גרסאות שונות של מיילים שבכל אחד תוכלו להגדיר פרמטרים שונים. מומלץ לבחון לא יותר מ-2 פרמטרים שונים ב-A/B טסט כדי שהוא יהיה אפקטיבי. התוצאות של הבדיקה יוכלו לעזור לכם להבין למי, מה ומתי כדאי לכם לדוור.
מדידת וניתוח של ביצועים זו הדרך היחידה שבה תדעו האם הדיוור שלכם עומד במטרות ומביא את התוצאות הרצויות. ניתן להשתמש במערכת האימייל מרקטינג שבחרתם גם למעקב אחר ממדדים רבים שמגדירים את ההצלחה של המייל שנשלח. כמה מהמדדים הכי חשובים לניתוח הם:
יש הרבה מדדים נוספים שאתם יכולים למדוד בכל מערכת אימייל מרקטינג, תחשבו על מדדים נוספים שהעסק שלכם ירצה למדוד ותוסיפו אותם לתהליך הניתוח שלכם.
נעים מאוד, דוד. בעל סוכנות אימייל מרקטינג ויזם איקומרס.
אחרי 4 נסיונות תביעה על ספאם בסך כולל של מעל 123,000 ש”ח, החלטתי להיות זה שירים את הכפפה ויפעל למען העסקים שלא מכירים מספיק את החוק, ולמען העסקים שנופלים קורבנות לניסיונות תביעות ספאם שלא בצדק.
ולכן יצרתי את הקורס הדיגיטלי “המדוורים בבטחה” – מקווה שתשכילו ממנו לעסק שלכם!